lördag 30 oktober 2010

ni springer över en mandelkvarn ibland

Jo då macarons/macaronerna hur det nu heter i plural... var det en väldigt stor bild på i förra inlägget, kanske för att jag var(är) så väääldigt sugen på dem. Undrar om de finns här i krokarna att få tag på på något café. Måste jag kolla. Jag inser att jag behöver en mandelkvarn för att underlätta bakningen av dem. Det är inte så ofta som jag är i behov av just en mandelkvarn men förra julen efterlyste jag också en när jag skulle göra mitt goda pistagejulgodis. Så jag ska köpa en när jag springer på en. För det händer väl er, jag menar att ni springer över en mandelkvarn ibland...

Trevlig helg!

fredag 29 oktober 2010

så himla sugen på franska macarons


Jo då det är fredag och jag är fikasugen. Jag läste en blogg och blev så himla sugen på franska macarons. Jag tror att jag provat att göra dessa någon gång för många år sedan och då blev det platt fall. Men jag ska nog prova någon dag igen. Den här bilden hittade jag i Mia Öhrns blogg, där finns också receptet. http://miaohrn.wordpress.com/category/macarons/ Antingen ska jag prova det eller också testa Leila Lindholms recept.

torsdag 28 oktober 2010

till bullungen

Den här har jag velat haft jättelänge till bullungen.. förlåt menar förstås gullungen =)

Vi tack om nu så gärna


Åh jag tror jag ska klicka hem dem båda två från Lindex tills lussningen. Så bedårande gulliga!!!
".... vi tack om nu så gärna" eller vad är det Staffansvisan säger...

jag behöver en personlig shopping assistent

Sprang på stan en sväng idag och vad kom jag hem med jo kläder till lillen. Den här gången skulle jag handla till mig men blev inget. Tror jag behöver en personlig shopping assistent för har en förmåga att göra dåliga köp så mina kläder bara blir hängades i garderoben. Nä jag har inte mycket roligt att ta på mig men jag  ska väl se det positiva och vara glad för att jag i alla fall har kläder. Hoppas ni har det bra i höstmörkret!

onsdag 27 oktober 2010

Hodiladi hoppsan vilken dag

Hodiladi hoppsan vilken dag. Efter en riktig skitdag igår så har det idag varit en riktig toppen dag i stället. Igår hamnade mamma på lasarettet igen, inte akut den här gången, men i alla fall. Mamma är mamma, mamma, mamma och ska vara hemma, vara frisk och må bra. Om jag får bestämma i all fall. Det ser bättre ut för henne den här gången och hon verkar må bättre idag! Sen igår började vi prata föräldradagar här hemma och då inser jag att det som vi hade planerat för kanske inte alls funkar nästa sommar, med läraravtal och gå i tjänst etc (Föräldraledigt och läraravtal med brytpunkter hit och dit är ett kapitel för sig). I ett telefonsamtal med kompisen raljerar hon och skojar om den brillianta idén att söka sommarjobb på en närliggande korvbrödsfabrik (inget ont om den) för att sambon ska kunna vara hemma med lillen han också, och över sommaren.

Vad händer idag då? Jo jag och tre andra mammor besökte jobbet/skolan med våra små. Kändes som att vara på öppna förskolan med alla småttingar=) Jo då pratar jag med chefen som tycker att jag ska söka den 50 % rektorstjänsten som kommer att bli vakant en termin. Jag skrattade gott åt henne. Men hon hävdar att hon är allvarlig. Men jag gjorde klart och tydligt klart för att jag var fullt allvarlig när jag sade nej. Men i alla fall från det där korvbrödsjobbet till chefsjobbet. Jag tackar=)Nu ska jag ringa löneavdelningen och försöka få klarhet i hur det är med intjänad semester och brytpunkter...

Sen blev det en kanoneftermiddag med promenad och lunch här hemma med mammorna och de små. Och snart kommer en annan vän hit och vi ska gå och träna body pump. Det ska bli mycket trevligt!

tisdag 26 oktober 2010

På den här mattan vill jag parkera min vita schäslong

På den här mattan vill jag parkera min vita schäslong och den gamla golvlampan med plisserad vit skärm. Och det där vita bordet som jag köpte från Tradera. Mattan finns hos Mio för en nätt summa på 3250 kr för en diameter på 2 meter.

måndag 25 oktober 2010

Osborne&Little Zagazoo - passar kanske en lärarbebis

Tror faktiskt det blir biltapeten från Sandbergs till barnrummet. Annars, annars finns ju den här fina tapeten att ha på ena väggen till biltapeten; den kommer från Osborne&Little Zagazoo- passar kanske en lärarbebis=)



fredag 22 oktober 2010

it keeps my skin looking younger



Emma fd Sjöberg, numera Wiklund, är med på förkväll i 4:an och pratar om sin nylanserade hudvårdsserie. Jag köpte en dagkräm för ett par veckor sedan. Vet inte riktigt om it keeps my skin looking younger, men känns skön mot huden. Nu ska datorn slås igen för den här dagen i alla fall. Önskar er alla en trevlig helg!

torsdag 21 oktober 2010

vit panel i hela hallen eller delvis

Hej! Idag blev det en skön morgonpromenad med hemmatjejerna=) sen fick jag lite inspiration av att kolla omkring i grannens fiiina hus. Just nu fokuserar jag på vår hall och väljer mellan vit panel i hela hallen eller delvis och sen en fin tapet till. Jag gillar den här tapeten men vet inte vart och om jag överhuvudtaget vill ha en så mörk tapet i huset. Men fin är den som kommer från Boråstapeters New Classic;

onsdag 20 oktober 2010

Jag vill vara honungsblond som prinsessan Madeleine


Det var inte länge sen jag fixade håret. Jag blev ljus, väldigt ljus... och har redan en liten mörk utväxt i mitt cendréfärgade hår. Nu har jag bytit frisör för att efter några år prova nytt. Jag har blivit rekommenderad en frisör och nu har jag hört att hon inte gillar tonårsblont=O hår, vilket jag tycker låter bra. Jag vill vara honungsblond som prinsessan Madeleine eller som Kate Hudson. Så i slutet på november är jag kanske kanske honungsblond...

 

tisdag 19 oktober 2010

rödvit rutiga julgardiner

Jag har blivit förfrågad om jag inte kan skriva om några rödvit rutiga julgardiner här i bloggen och visst kan jag det=)



Till förra julen köpte jag hem den här rutiga gardinkappan "Svanefors" från www.nordljus.net. En fusk hissgardin som man bara klipper av i önskad bredd och fållar. Hur enkelt och smidigt som helst. 21 kr för 10 cm.

Annars finns fint gardintyg från Himla, bl.a. att beställa från http://www.designrummet.se/. Randigt tyg heter Rakel och rutigt tyg heter Rut. Måste dock sys själv! eller anlita någon som syr=P








Finns också rödvitrutigt hos http://www.rosahuset.com/ Den här gardinen heter Stina;



Jag tycker också att det finns prisvärda fina juliga gardiner från Ellos. Lyckades tyvärr inte få upp någon bild här, men namnet på hissgardinen är "Wilma". För den som hellre vill ha rödvitrandigt finns hissgardinen "Kobbe", även den hos Ellos. Där finns också fina vita knytbandslängder i 2 pack med tryckt text Merry Christmas.

måndag 18 oktober 2010

Think Pink

Think Pink,

Det är oktober månad och rosa överrallt. I alla fall får det mig att stanna upp och tänka till. Att just nu har jag det bra, jag vet inte hur det blir imorgon, övermorgon eller någon annan dag. Men just nu mår jag bra. Det kunde ha varit jag och det kan bli jag. Jag läste att 1 av 9 kvinnor någon gång i livet drabbas av bröstcancer. Jag tänker på alla dem och sänder var och en, en varm stor KRAM



Posted by Picasa

söndag 17 oktober 2010

Jag gillar hösten gör jag

Idag har varit en sån där toppen dag, utan något inplanerat, en riktigt slöar söndag. Vi vaknade halv 8, åt frukost, duschade, klädde oss varmt och tog sen en lugn och skön promenad i kvarteren, bara jag och Lilla Vännen. Vi tittade på vovvar, kissekatter och bara njöt av det fina vädret och av alla fina höstfärger. Jag gillar hösten gör jag. Sen hamnade vi hos mamma/mormor och åt lunch, lekte lite sen blev det promenad igen och nu sover lillen så sött i sin säng. Jag slöar lite framför datorn, har lagt upp lite grejer på Tradera. I eftermiddag ska jag iväg och träna lite. Det ska bli kul, blir ett Body Pump pass. Idag är en härlig dag och jag hoppas att ni alla har detsamma!!

lördag 16 oktober 2010

Så himla fint till barnrummet


De här fina skåpen/garderoberna såg vi när vi var på R.O.O.M. i Stockholm. Så himla fint till barnrummet. De finns också hos Syster Lycklig (bilden kommer därifrån). Fina men inte billiga! Tur man är sambo med en möbelsnickare då...=D

fredag 15 oktober 2010

Tapet till barnrummet? Funderar på Jack från Sandbergs för lillen gillar bilar

Det ska bli skojigt att inreda barnrummet, lagom till lillens 1 års dag. Jag har hittat så fina och snuttiga tapeter från Midbec i katalog bambino 2011. En blå vit rutig med söta elefanter, men den skulle vi ha haft när han var nyfödd liten bebis. Då hade jag valt dem men nu känner vi att vi vill ha lite mer roliga motiv, eller roliga och roliga - motiv som vi tror att vår lilla pojk gillar.

 Så vad blir det för tapet till barnrummet? Funderar på Jack från Sandbergs för lillen gillar bilar, och brummar och fräser så fort han hör eller ser en bil. Tåg och moppe också för den delen.

 Rummet är rätt litet men kanske denna tapet på en vägg och sen annan tapet - kanske randig i blått som matchar i färg. Annars helt vitt resten av väggarna och färg på annat i rummet... Bara en första tanke om barnrummet, hinner säkert tänka om flera gånger om. Men kul är det att planera i tanken!!


Bild: Sandbergs

torsdag 14 oktober 2010

smarriga kakan


Vilken härlig höstdag det är idag!

 Dagen började med morgon-lång-promenad tillsammans med en skock vänner. Sen hämtade jag äpplen i snälla grannens trädgård och så blev det den här smarriga kakan av dem. Vilket passade bra när lillens kusiner från både mammas och pappas sida kom på besök. Snart ska vi till huset och kolla lite.

Ha en bra dag allesammans!

onsdag 13 oktober 2010

En tapet från Osborne&Little som ser ut som korrugerad plåt

Jag har sett den häftigaste tapeten någonsin!!! Jag såg den på R.O.O.M i Stockholm. En tapet från Osborne&Little som ser ut som korrugerad plåt men när man stryker med handen mot den är den slät som vilken tapet som helst. Här kan man prata om synvilla, så lurat ögat kan bli!!




Tapeten kommer från Osborne&little, katalog Teatro och tapet Ponti. Den kostar 890 kr rullen och kan beställas bl.a. från R.O.O.M.

Tänker mig att den skulle vara rolig att ha i sovrummet på en vägg (resten av väggarna vitmålade) bakom sängen. Sen en vit sänggavel till. För ruffigt eller kan det bli fint kanske?!


tisdag 12 oktober 2010

Overall från Didrikson

Bild: rekobarn.se

Äntligen blev det av, att vi åkte och köpte en overall till lillen. Jag har sneglat på den här - overall från Didrikson - tidigare och nu slog vi till. Det syns inte så bra på bilden men den är smalrandig. Tänkte att ska han någon gång ha en ljus overall så är det väl nu när han fortfarande sitter en hel del i vagnen.

Vi hittade den på BabyProffsen men ser att den bl.a. finns hos rekobarn.se.

måndag 11 oktober 2010

Lilla Kotten sjunger Julvisor

Lilla Kotten sjunger Julvisor. Kan det här vara något till julen för de små? Sång av Helen Sjöholm, Dogge Doggelito, Arne Weise och Simone Moreno.Kostar i vilket fall endast 49 kr på Adlibris,
 så är väl bara att klicka hem.


Årets julklapp 2010

Alltså jag har fått en idé angående det här med julklappar. Jag gillar ju verkligen julisar, inte bara att få även att ge. Men vi är en stor familj, inte den lilla familjen här hos oss utan den stora med föräldrar och syskon, respektive och deras barn. Ja då blir vi 17 stycken. Bara på "min sida". Det blir många att handla till. Så de senaste två åren så har vi bara handlat till barnen. (Så i år så får även jag en del av kakan, nu när jag har barn menar jag=)) Sen har vi också dragit lott och fått en på vår lista att handla en julklapp till för bestämd summa. Men nu har tanken slagit mig att göra annorlunda i år. Nämligen, årets julklapp 2010;

Jag skulle vilja att vi alla vuxna; 10 stycken, var och en väljer ut en organisation att bistå med sin julklappssumma ca 300 kr. Sen på julaftonen berätta var man valt att lägga sina pengar och berätta varför. Tycker jag låter väldigt fint och trevligt. Vi får väl se om jag får med mig resten av storfamiljen i mina planer...

Jo jag gillar julklappar väldigt mycket men tänker mig att de där 300 kr kan jag klara mig utan, jag menar jag handlar ju i alla fall det som jag vill ha. Jag tänker att vi i vår familj har varit och är lyckligt lottade som har varandra och att vi får umgås under julen och att det räcker långt. Vi konsumerar så mycket ändå att det kan kännas bra för en själv att ge men framförallt att man kan göra något för någon annan som behöver det bättre. 

Samtidigt så blir det ju spännande och intressant att höra vem/vilka de övriga familjemedlemmarna valt att ge en hjälpande hand. Jag menar, överraskningsmomentet finns ju där i alla fall!

söndag 10 oktober 2010

Adventsljusstake Nusnäs


Adventsljusstake Nusnäs. Klassisk och fin.
Förra året köpte jag en i vitt. Skulle nog behöva ytterligare en till huset. Jag menar det är många fler fönster att julpynta!!! Tror kanske att syster yster skulle göra sig av med sina (Hon verkar ha hittat något nytt att pryda sina fönster med i år.)så då förbarmar jag mig gärna över en. I alla fall så finns Nusnäs i vitt och rött hos Jotex för 399 kr styck.

lördag 9 oktober 2010

ego-inlägg & visa upp min nya lilla garderob


Mitt i julbloggandet ska jag göra ett ego-inlägg & visa upp min nya lilla garderob. Förra hösten och vintern var jag ju gravid och hade en viktuppgång på ca 20 kg, därmed köpte jag inte så mycket nytt med tanke på att jag inte skulle vara gravid för evigt. Tack och lov! De där kilona gick jag ner med rasande tempo och jag har väl handlat några plagg sen dess men inte alls särskilt mycket. Här i höstas hade jag en stor garderobsrensning så det blev inte mycket kvar efter Tradera och klädinsamling.

Tidigare handlade jag rätt så mycket medan jag nu funderar lite mer, handlar betydligt färre plagg men förhoppningsvis gör jag bättre köp. Annars har jag en förmåga att tröttna fort på kläder. Men de här senaste köpen känns riktigt bra så får vi se hur länge det håller i sig.

Posted by PicasaJackan Shyla Jacket kommer från Peak Performance i Stockholm (bild lånad från shop.peakperformance.com), Odd Molly toppen kommer från Nellys, Tommy Hilfiger jeans har jag köpt på Sisters (bild lånad från Nellys), stövlar Ten Poinst från lokal skobutik, och Peak Performance blusen kommer från deras butik i Örebro (bild lånad från Zoovillage).

Nu behöver jag bara en mössa (förra säsongens verkar spårlöst borta) och vantar...

Julmys i mjukt från Sheperds



Julmys i mjukt från Sheperds. För mig är julen = myspys. Ulligt och gulligt till de små för 299 kr och 249 kr från Brandos.se. 1 års present eller julklapp till den lilla kanske...

torsdag 7 oktober 2010

Årets glögg; Blossa X 2010 med smak av saffran

Årets glögg; Blossa X 2010 med smak av saffran. Låter mums! Måste kanske förbokas för brukar ta slut fort ju...



onsdag 6 oktober 2010

Gillar Ernst Kirchsteiger, gör jag. Och jag gillar hans ljuskrona också

Idag har vi varit och beställt en säng vi funderat på ett bra tag. Nya sängbottnar och madrasser. Ska bli riktigt skönt med ny säng för vaknar med ont i nacken och stel i axlar som det är nu. Den nya sängen ska levereras till nya huset så vi kommer att sova kungligt!

Dagens julbild;



Mmm jag gillar Ernst Kirchsteiger, gör jag. Och gillar hans ljuskrona också. Finns på Presenteriet för 795 kr. Här visas den stora varianten, finns en mindre storlek också.
Juligt härlig
Önskar mig

tisdag 5 oktober 2010

Fint från Lexington, kanske till jul?

Jo då i går var vi i den stora staden=) Vi kollade runt i mååånga fiiina inredningsbutiker. Om vi bara hade fått vårt hus och hunnit måla och tapetsera så hade jag nog kommit hem med mååånga tuuunga kassar. Så i inredningsväg så blev det nu endast en ljuslykta från Sia. Nu med cremevita ljus men tänkte mig att det skulle vara fint med röda ljus i till jul. Kanske... för gillar vitt även till jul. 



Annars hade jag nog handlat fina mattor, kuddar, lampor, krukor och diverse annat fint. Vilka butiker vi besökte? Ja, jag minns inte namnet på alla... Blev några nya butiker att upptäcka som tipsades av mina uppdaterade resevänner. I alla fall så var vi på R.O.O.M i deras nya lokaler i PUB. Jag säger bara oj vad mycket fint, och vilken härlig inredning. Skulle kunna skriva ett långt inlägg bara om deras tapeter i butiken. Dem ska jag kolla efter nån dag. Deras barnavdelning är också ett kapitel för sig. Kanske återkommer om den fina rislampan som jag såg där och om de fina garderoberna i form av hus...  Newport på NK fick ett snabbesök. Vi var på Sia, Lexington, Bruka, Åhléns och på två butiker som jag inte besökt tidigare;  Norrgavel och Hans Mikael som ligger på Östermalm. Blir nog fler besök där framöver.

Blev en massa spring i klädbutiker också. Och jag kom hem med en ny jacka. Något som jag är jätteglad över för det var verkligen något som jag behövde. Kanske blir en bild på den här någon dag. På Lexington hade de mycket fint;



Fint från Lexington, kanske till jul?
För mig hör Lexington och jul ihop.
Bilder från www.lexingtonshop.se

Vi hade i alla fall en jättetrevlig dag på stan.
Men vi alla var rådande överens om att vi skulle behövt en övernattning för att hinna med allt som vi skulle vilja. Lunch i saluhallen han vi inte med...övervägde t.om. att luncha på Max för att få mer tid att shoppa för men blev tillslut Fridays. En fika på Vetekatten blev det också.

En bra dag!

söndag 3 oktober 2010

Jultema med lite juliga prylar och annat som hör julen till

Okej nu ska det avslöjas. Så här är det tänkt - att i veckan som kommer ska jag köra ett jultema med lite juliga prylar och annat som hör julen till. Jag menar det är ju idag bara ynka 8 veckor kvar till första advent. Behöver jag säga att

jag
gillar
julen
!

Först ut är de här fina prisvärda kuddarna från Jotex. Narvik heter de och kostar 139 kr för ett 2-pack. Lite amerikansk jul över dem och lite lite åt Lexingtonhållet på något vis. Mysiga ser de ut ialla fall. Skulle vara så fina i vår vita schälsong. Jag brukar inte handla på Jotex men ska nog ta och beställa de här.

En mysig pläd ihop med kuddarna, även den från Jotex. 499 kr.


Kanske vi tar och lunchar i Östermalms saluhall


När vi åker till Stockholm imorgon kanske vi tar och lunchar i Östermalms Saluhall. På deras hemsida hittar jag denna härliga beskrivning;

"Se dig om i vår saluhall, bäste besökare! Där skivas en mör kotlettrad och där rensas en abborre som via hallens egna kök kan bli din lunch just idag. Runt hörnet mals det handplockade kaffet från Colombia, som strax hälls upp vid caféets disk. Vad sägs om att provsmaka några välbalanserade viner och en spännande ost eller två, direkt från Provence till vår saluhall? Med en skiva nybakt, doftande bröd? Varsågod, all världens godaste mat och dryck står dig till buds vid våra bord! "

Kul ska det bli i alla fall. Shoppingsugen också!

lördag 2 oktober 2010

Hi hi

Hi hi, jag har fått ett trevligt uppslag till min blogg.

Håll utkik!!!

fredag 1 oktober 2010

Naggellack i samma lack som Volvo S60



Läste i dag i senaste numret från Volvo om deras lansering av naggellack som matchar färgen med deras Volvo S60. Hur man nu tänker, matcha naglarna med bilen, eller matcha bilen med naglarna... I alla fall så finns det nu naggelack i samma lack som Volvo S60. Välj mellan Ember Black, Vibrant Copper och Cosmic White. Jösses!

R.O.O.M. & Newport

I förmiddags åkte vi ut till syster yster och kusin vitamin på landet. Vi var 4 vuxna och 5 barn. Lugnt nej, men trevligt ja! Och jo vi hann prata lite grann med varandra. Hinner kanske prata desto mer på måndag, några av oss i alla fall - då tar vi nämligen en heldag (utan barn )i Stockholm=)

Vi har nämligen startat upp traditionen att då och då ta en hel dag tillsammans för att strosa runt i butiker, kolla inredning, äta och fika tillsammans.

Det finns två butiker i Stockholm som finns med på min lista för ett stopp. Sen finns det förstås många andra trevliga butiker som jag också gärna tar en tur i;

1. R.O.O.M. som jag ser har flyttat till PUB.
2. Newport (antigen stora butiken på Sveavägen lr n tur till NK).